Składniki
400 g mrożonego szpinaku1 łyżka masła
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 łyżki gęstej śmietany
800 g czarniaka (po 200 g na osobę)
5 łyżek mąki
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
Szpinak wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy drobno
posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy na małym ogniu, aż płyn odparuje. Dodajemy
śmietanę, chwilę razem dusimy (cały czas mieszamy, by nam się nie przypaliło).
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem z obu
stron. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.
Rybę podajemy od razu po usmażeniu z gorącym szpinakiem.
Polecamy ryż.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz